over ons


De naam diska
Het was een grauwe dag in november. Geen wind, geen regen, geen zon. Diska overleed. Raisa’s oudere zus. Het leven leek enigszins uitzichtloos.

De jaren verstreken. Tot de zon begon te schijnen. Raisa kreeg een relatie en een baby meisje werd al gauw geboren. Ze zocht naar baby accessoires. Maar kon tevergeefs niet vinden wat ze zocht. Ze besloot zelf een baby label onder de naam "diska" te starten. Zo kon de naam van haar zus voortleven. Baby's staan voor nieuw leven. Er komt zoveel liefde en geluk aan te pas wat ze haar zus zo had gegund.

Tulbanden
Voor het idee om tulbanden te maken ging ze terug naar de roots van haar baby. De oma van Raisa’s man kwam in de jaren vijftig naar Nederland vanuit Ambon in de Molukken. Zij meerde met de boot aan bij de Lloydkade in Rotterdam. Haar koffertje zat vol met haar grootste schatten. Waaronder haar mooiste tulbanden.


Productie bij een sociale onderneming 
Na enige tijd achter de naaimachine te hebben gezeten, besloot Raisa om een andere koers te varen. diska moest handgemaakt, duurzaam en eerlijk blijven. Nu wordt ze geproduceerd in Rotterdam in een sociale onderneming. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doordat de kleding hier gemaakt wordt, worden deze mensen voorzien van werk en een opleiding. 

© 2015 - 2020 diska tulbanden voor mama en baby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel